2009. november 22., vasárnap

Washington DC!!!

Kedves Mindenki!!:)
Vegre raszantam magam,hogy nekialljak a kovetkezo irasomnak ami lenyegeben errol szol:


:) A tobbi, hasonlo ugrandozos kepet megtalaljatok a szokasos helyen,az albumban

Mult hetvegen szombat kora reggel indult a buszunk Manhattanbol Washington DC-be. 6.15kor talalkoztam Evivel es Ilyessel (francia aupair) a megallonal,becsekkoltunk es 7kor indultunk is.Ropke 4 ora utazas utan megerkeztunk Washington DC-be!!:)
Elso utunk a diakszallora vezetett amit mar elore lefoglaltunk,persze kozben egy helyen megalltunk..Hol mashol? Hat a Starbucks-ban:) Ez egy olyan kavezo-teazo-sutizo hely ami itt Amerikaban olyan szinten van jelen mint nalunk pl a McDonalds. Ilyes leragadt az ajton kivul beszelgetni egy ottani hajlektalannal,Evi es en pedig bementunk rendelni. Kesobb jott Ilyes is,vett par sutit es egy nagy forro csokit es mikor tovabb indultunk derult ki,hogy Ilyes nem is maganak vette a dolgokat,hanem ujdonsult bartjanak :) Washington gyonyoru,szeles utcai vannak,nagyon tiszta,viszont tele van hajlektalanokkal (mint minden varos)... Viszont a kulonbseg az,hogy ezek az emberek azzal is megelegszenek,ha nem penzt,hanem valami kajat vagy innivalot adsz nekik.
Szoval folytattuk utunkat a szallora,hogy lepakoljuk a hatizsakokat.
Szeles utca,alacsony hazak, tisztasag...s a hazszamokbol itelve mar nagyon kozel jartunk a szallashoz. Egyedul egy epulet utott el a tobbi kozul..csufsagaval. Ilyes megszolal: "Tuti az lesz a mi helyunk!" Hat igy is lett :) Az epulet kivulrol nem tunt tul pompasnak de mikor beleptunk kellemesen csalodtam! Tisztasag,rend fogadott, a recepcio utani helyisegben szamitogepek sorakoztak ahol $2-ert 40 percet lehetett netezni es volt egy billiardasztal ami ingyen hasznalhato volt.Mivel tul koran ertunk oda,a szobankat meg nem foglalhattuk el,igy a pancelszekrenyes csomagmegorzobe bepakoltunk,s mentunk tovabb. Az ido nem volt tul kellemes,viszont az eso nem esett,mar ennek is nagyon orultem! Egesz nap mentunk,mentunk,mentunk, minden percet hasznosan toltottunk,de 2 nap alatt lehetetlen bejarni a varost es a muzeumokat.
Washington annyira magaval ragadott,hogy biztos vagyok benne,meg parszor vissza fogok menni bepotolni a mostani elmaradasainkat. Szombaton a Kapitoliumot es kornyeket latogattuk meg,mint pl a konyvtarat,a kozelben levo muzeumokat (egyelore csak kivulrol) s mikor besotetedett elmentunk a Feherhazhoz. Kozben talalkoztunk egy masik magyar lannyal (Zsofival) aki szinten itt lakik NY-ban,de epp o is Washington turan volt.
Este 8 korul indultunk a szallora,gyors tusi es szerintem 9kor mar el is aludtam :) Reggel ismet koran indultunk,Starbucksban kezdtunk, Ilyes ujabb csemegeket vasarolt es osztogatott,s visszamentunk ujra a Feherhazhoz,hogy nappal is megkukkantsuk. Az idovel szerencsenk volt,ezer agra sutott a nap,szinte rovidujjus meleg volt,igy hatalmas turaba kezdtunk.Nagyon sok emlekmuvet megneztunk,amik eleg tavol voltak egymastol,viszont mind ugyan abban a parkban voltak,szoval vegig szep,fuves-fas-bokros utakon setalgattunk..ami egy feludules volt NY betontomkelegei utan. A napunk nagy reszet a csodalatos ido miatt a szabadban toltottuk,igy keves ido maradt muzeumozasra. Vegul 2 muzeumot futottunk at, a termeszettudomanyit es a "levego es ur" muzeumot-kepek roluk az albumban...:)
Nagyvonalakban ennyi a mult hetvegemrol,tenyleg eleg nagyvonalakban irtam..de a lenyeg benne volt :) Talan az a baj,hogy mindjart reggel fel 4 van es nem kapott el az ihlet:)
Mar ejfel ota a kepekkel szorakozok..szerkesztem,toltom,alakitom...talan legkozelebb a bejegyzes irasaval kellene kezdenem..:)
Puszi!!

3 megjegyzés:

  1. Látom kiugrabugráltátok magatok:D
    Köszönöm a képeslapot, anyuék is nagyon örültek... Vigyázz magadra, ja és köszi az ingyenreklámot iwiw-en...:P:)
    Sok pusziii!!!!

    VálaszTörlés
  2. Egy, kettő, hááá-rom és jump!!!! Smile. Fotó. Földetérés. Yeahhh DC!

    VálaszTörlés
  3. szia Zsófikám!

    Keri megkapta a képeslapot és köszöni szépen, nagyon örült neki hogy gondoltál r, még sírt is :o)

    Vigyimagi,
    pusszancs-i

    VálaszTörlés