2010. február 2., kedd

Visszaterve


Sziasztok!

Januar 24.-en erkeztem vissza ismet,s azota kezd minden visszaallni a regi kerekvagasba.
Mikor "hazaertem" a gyerekek meg ebren voltak es mikor ajtot nyitottam,a nagyobbik fiu kivetelevel mindenki a nyakamba ugrott,nagyon kedvesen koszontottek. Az elso fel oram nem is a csomagjaim kipakolasaval telt,hanem a kicsivel voltam,vegig a nyakamban logott..ami persze nagyon jol esett. Masnap mar dolgoztam,a "nagyfiu" akkor vette igazabol eszre,hogy ujra itt vagyok es megkerdezte hogy telt a napom. Ez mar nagyon kedvesnek szamit tole.
Amugy nem panaszkodhatok semmit, nem viselkedett egyikuk sem ugy,hogy esetleg emlitesre melto legyen.
Egyikuk beteg volt,tegnap es ma sem ment suliba,de a delutani foglalkozasokra vittem mindenkit. Kocsival mentunk mindenhova,s mig a dugoban alldogalltunk elgondolkoztam egy kicsit... rajottem,hogy csak par honap telt el,megis biztos vagyok benne,hogy ha majd el kell mennem innen nagyon fognak hianyozni. A nagy a maga modjan nott a szivemhez,a kicsit pedig nem lehet nem szeretni.. a bohokas jarasa,az allando mosoly az arcan, ahogy titkolja a testvere elol,hogy szereti a hercegnos meseket (mindig keri,hogy a kovetkezo mese a csipkerozsika legyen,persze ugy,hogy a tesoja ne tudja meg,hisz ez nem lenne fius:) )..

A mai nap ezen a beszelgetesen mosolyogtam a legtobbet. A kocsiban ultunk es radiot hallgattunk. Annyit kell tudni elozetesben, hogy Owl City egy egyuttes neve (a nagy egyik kedvence), our city=mi varosunk.
Szoval ultunk a kocsiban es hallom,hogy a kovetkezo szam Owl City (kicsit felhangositottam..mivel ok hatul ultek,amugy sem hallottak tisztan amit mondok,de igy...:) )

Zsofi: Gus,hallod mi megy?
Gus:Wow! Owl City!
Ollie:Gus ez a kedvenced! Our city!
G:Nem our city hanem owl city!
O:Ja igen our city!
G:na jol van hagyjuk...
.....par perccel kesobb ujabb szam kezdodik.....
O: Zsofi mi ez a szam?
Zs:Ez egy Lady Gaga szam.
O:Lady Baba?
Zs:Nem,Lady Gaga.
O:Ja..es mi a szam cime?
Zs: Bad romance.
O: Jee az olyan mint a Batman!
Zs: :) Hat majdnem :)
O: Te szereted a Bad romance-t?
Zs: Igen,szerintem jo.
O: En meg szeretem a Batmant.
:).......... ismet par perc,ujabb szam.........
O: Zsofi mi ez a szam?
Zs: Womanizer a szam cime.
O: Es ki az eloado?
Zs: Britney Spears.
O: Whtiney Speeers?
G: Dehogyis! Whitney Huston.
Zs: Nem,nem Whitney Huston,o mas.
O:Whitney Spears?
Zs: Neeem!:) Britney Spears !! :)

Hat ennyit a beszelgeteseinkrol:)
Az este sajnos nekik nem telt tul jol mert osszevesztek es ossze is verekedtek,de holnap reggelre minden rendben lesz,mint mindig:)

Mult hetvegen Dori vegre ideert Washingtonbol,s szinte az egesz hetveget a 3 magyar lannyal toltottem.


Csilli,Evi,Dori,Zsofi

Szombaton elmentunk sutizni es befejeztuk a karacsonyi ajandekok atadasat,felkoszontottuk Csillit es Dorit,ezutan pedig rottuk az utcakat es boltokat.




Este dolgoztam,vasarnap pedig ismet koran utnak indultunk. Igazabol nem indultunk sehova,hanem beultunk egy Starbucks-ba,mindenki kikerte a reggeli kavejat es mivel Evinel volt egy mini utazos sakk-szett, elkezdtunk sakkozni:)

A felallas erdekes volt,nem is tudom miert igy jatszottunk de mar mindegy.. Dori es Evi nem tudtak a szabalyokat, gyorsan elmondtuk a lenyeget es nekialltuk jatszani. Persze Evi volt Dorival :)
De nem baj,legkozelebb majd ok nyernek. Egyben meg is beszeltuk,hogy amint kijon a joido elkezdunk jarni Prospect Parkba,kifekszunk a fube es sakk illetve spanyolszakkoroket csinalunk.:)

Egyelore ennyit a mult hetemrol,nemsokara ujra jelentkezem.

Ui.:Mar eleg sok terv szuletett merre is megyunk majd a jovo honapokban,de a babonam miatt meg nem arulok el semmit.:)

Uui.:
Erdekes tortenetek:

Par honappal ezelott arra gondoltam,hogy mivel boven van szabadidom minden nap delelottjen,keresek egy kis pluszmunkat magamnak. Mivel nem akarok feketemunkat vegezni,gondoltam bevallalok “social work”-ot olyan teruleteken mint peldaul beteg gyerekek segitese,vagy esetleg oregek otthonaban tevekenykedni... igaz penzt nem kapnek erte,de lefoglalna,masok is orulnenek neki illetve tobbet beszelnek igy a nyelvkeszsegem is fejlodne. Interneten utana is neztem a dolgoknak,de sajnos nem talaltam olyat ami az idombe beleferne.

Egyszer mar emlitettem,hogy van egy “helyi vezetom” akihez minden bajommal,kerdesemmel fordulhatok (ehhez a vezetohoz tartozik egy csomo aupair,igy van egy kis csoportunk,akikkel havonta talalkozunk valahol). Igy hat irtam neki a tervemrol es megkerdeztem tud-e ilyen szervezetet,ahova csatlakozhatnek. Megadott par honlapcimet de figyelmeztetett,hogy jol gondoljam at,mert ezek a szervezetek nagyon szigoruak,eleg nagy oraszamban kovetelik a segito munkat es vigyazzak mit irok ala,mert ha nem teljesitem a szerzodesben szerepelt oraszamot,bajom is szarmazhat. Igy egyelore nem jelentkeztem sehova...


Mult heten volt a havi csoporttalalkozom.Minden alkalommal mas helyen talalkozunk,ebben a honapban Manhattanban a “Criminal Court” epuleteben jottunk ossze. Criminal Court annyit jelent magyarul,hogy buntetojogi birosag. Megkaptam a cimet,aznap hamarabb vegeztem,metrora szalltam es elindultam. Mikor megerkeztem elindultam egy utcan,de nem voltam benne biztos,hogy jofele setalok-e igy megalltam az utca kozepen es nezegettem az utcatablakat. Mig gondolkodtam,egy arra setalo fiu megkerdezte tolem,hogy segithet-e,mert elveszettnek tunok. Ha mar igy megallt,megkerdeztem tudja-e hol van ez az epulet.Elmosolyodott es mondta,hogy o is arra setal,menjunk egyutt. Seta kozben megkerdezte mit csinalok ott es hol lakom. Mondtam,hogy Brooklynban s mi veletlen..O is. De hozzatette,hogy o Brooklynnak azon a reszen,ahol a gonosz emberek elnek. Bevallotta,hogy o sem bunmentes es a beszelgetes egy lelkifroccsbe torkollt,erdekes volt mert nem is kerdeztem tole semmit,o megis elkezdett magyarazkodni. “Nem szeretek bunoket elkovetni de mindig van valami ami arra kenyszerit. Utalok igy elni,dehat mit tegyek?” stbstb...vegul mikor mar majdnem az epulet ele ertunk elbucsuzott,elmondta,hogy nem biztos,hogy szerencses lenne neki arra setalni.

Pont idoben beertem. A tobbiek mar egy teremben ultek,egy ugyved tartott eloadast az USA-ban elo jogszabalyokrol,a birosagrol,hogy zajlik egy ilyen ceremonia...es hasonlo erdekes dolgokrol.Az eloadas kb egy oraig tartott,majd levezetett minket a foldszintre. Az epulet felso szintjein irodak vannak,a pinceben cellak az epp elfogott rabokkal (azt is megtudtuk,hogy New Yorkban naponta kb 200 embert tartoztatnak le)

Az amerikai filmekbol gondolom mindenki jol ismeri azokat a jeleneteket amik a birosagi teremben jatszodnak. A biro a foasztalnal ul,elotte a vadlott,mellette az ugyvedje, mogottuk meg par ugyved,a birotol jobbra 4-5 ember a padon ucsorogve var (ok is eliteltek/feljelentettek) es varjak,hogy sorra keruljenek,s mindezek mogott/elott (attol fugg honnan nezuk) egy barsonykotel elvalasztja a termet ketfele. A terem masik resze padokkal van megtomve,s aki epp arra jar beulhet es megnezheti mi zajlik a targyaloteremben.

A lenyegre visszaterve,ennek az epuletnek ahol voltam,a foldszintjen egy ilyen targyaloterem talalhato. Mivel tenyleg minden utcan jarokelo bemehet es meghallgathatja milyen esetek zajlanak epp,mi is beultunk egy kicsit. Ket szabaly van, az egyik,hogy a mobilok kikapcsolva legyenek,a masik pedig siri csend.

Szoval fogtuk magunkat es beultunk. Epp egy feka fiu allt a biro elott es egy ugyved olvasta fel a vadakat ellene. Az ugye mar egy eve huzodott,a vad,hogy a volt baratnoje penztarcajat ellopta es telefonon meg most is zaklatja.A vege az lett,hogy elengedtek,penzbuntetest kapott es ha tovabbra is zaklatja a lanyt akar telefonon akar irasban,leultetik.

A kovetkezo ugy erdekes volt...egy pasi allt a biro elott,akit azert jelentettek fel mert “social work”-ot vallalt (amirol az elso bekezdesben beszeltem) es nem segitett a megbeszelt oraszamban.Ezert feljelentettek es penzbirsagot kapott. Hat ezek utan tenyleg meggondolom,hogy akarok-e segiteni pluszmunkaval...


Mig a padokon ultunk,Zsofi (egy masik magyar aupair) aki epp elottem ult hatrafordult es suttogva megkerdezte,hogy elhoztam-e neki a Magyarorszagrol igert Pilota kekszeket. (mielott hazamentem megkert,hogy vigyek neki par magyar elemozsiat otthonrol) Mondtam,hogy igen,kivettem a taskambol a Pilotakat es odaadtam.Utana visszafordult es adott $5-t erte. Ezutan felalltam es kiindultam a terembol... na mit gondoltok mi tortent??:)

Az ajtoban ket or allt es leallitottak.

Megkerdeztek,hogy mi tortent itt.?

Nem ertettem mirol beszelnek vagy mire gondolnak..csak pillaztam nagyokat. Lattak,hogy nem vagyok tisztaban mirol van szo,igy tovabb kerdeztek.

-Mit adtal oda annak a lanynak? Valami kekszet?

...Jaa mondom,igen.Ket csomag kekszet.?

-Es milyen keksz?

..elkezdtem meselni..csokis,benne csokis toltelek...

-Honnan van?

...Magyarorszagrol hoztam,o is magyar en is,otthon voltam,hoztam neki...

-Es penzt kaptal erte?

...igen...

-Amerikai dollart,magyar termekert????

...na basszus igen...es akkor esett le,hogy amit csinaltunk az illegalis..:)

Pont egy birosagi targyaloteremben arut cserelgettunk..??.. mivel nem tudtam eldonteni,hogy most tenyleg komolykodnak,vagy csak felvarrol veszik az egeszet,elutottem azzal a mondattal,hogy....jo business,ugye?:) Majd hozzatettem,hogy a keksz nagyon finom,ha a lany jon kifele allitsak le ot is es kerjenek parat...

Az orok meg mindig csak alltak es bambultak,majd a vegen elmosolyodtak es mondtak,hogy na menjek nagyon gyorsan..en pedig huztam kifele..:)


Mikor hazaertem elmeseltem “Apukanak” a tortenetem,leesett allal hallgatta vegig az egeszet. Mintha nem is tudom..mintha azt meseltem volna,hogy kiraboltam egy boltot. Vegul csak annyit fuzott hozza,hogy orul,hogy nem jelentettek fel..:)


Ennyi volt az utoirat,
Puszi mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. A Pilóta kekszes sztori a legjobb :)
    Nem is tudtam, hogy Oliver szereti a hercegnős meséket, de éééééééééééédi :) Most már mégjobban szeretem őt :) Csinálj róla videot, ahogy számol magyarul :)
    Ui: az olvasóknak mondom, hogy haza akarjuk vinni Oliver-t a bőröndünkben :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsófi! Örülök, hogy újra írsz. Nagyon köszi, hogy lóghattam Nálad szombat este, és a teát meg a C-vitamint is. :) A 20-21 jó, gyertek DC-be! Szeretettel várlak! Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia Zsófi!

    Örülök, hogy visszatértél...

    Tóth Szilvi

    VálaszTörlés
  4. Zsófi!

    Először is, szupi, hogy újra velünk vaagy!!!!
    Másodszor is, és úgy érettem a biróságon, hogy pasi büntetést kapott,ez volt a szocialis munka, é nem ment el rá... De kiválthatja pénzzel.

    Puszi,
    Évi

    VálaszTörlés