2009. december 10., csütörtök

Viza-verza unnepek

Par hete anyuka megkerdezte,hogy Magyarorszagon hogy telik egy december. Elmondtam a Mikulast es karacsonyt,majd o is meselt a sajat szokasaikrol. Mivel ok zsidok,nincs karacsonyfa es dec.24.en nincs is semmijuk,naluk a Hannukah a szokas. (Ami holnap kezdodik!!)
Szoval miutan kiveseztuk kinek mi-hogy van,megkerdezte,hogy mit szolnek,ha megtartanank egymas unnepeit. Mondtam,hogy persze,orommel!:)
Szoval a heten egyik este elmondtam a gyerkocoknek,hogy Magy.orszagon ma este erkezik a Mikulas es hogy mi ilyenkor a szokas. Erre a nagyobbik fiu megkerdezi: "Na jo..Es akkor mi van?"
Hat..az van,hogy mivel magyar vagyok,valoszinu a Mikulas ezt nem felejti el,ugyhogy ma este jonni fog hozzam,de mivel tudni fogja,hogy nem lakok egyedul,igy valoszinu nekik is fog hozni valamit.:) Erre egybol felcsillant a szeme!!:)
Szoval lefekves elott kozosen kitisztitottuk a csizmainkat es kiraktuk az ablakba. Gus meg irt par sort es rajzolt is Mikulasnak... Ime:


(Kedves Mikulas!Kellemes Unnepeket!
Jo utat.
Szeretettel:Gus+Ollie)



Tettunk ki egy pohar tejet es repat Rudolfnak,majd lefekudtunk aludni... Masnap reggel az elso dolga mindenkinek az volt,hogy futott a konyhaablakba es ezt talaltuk:



Iden jopofa volt a Miki,mert senki sem kapott virgacsot,viszont mindenki kapott gyumolcsot,csokit,egy ket aprosagot,egy karacsonyfadiszt... Irt meg egy aranyos kepeslapot,a tejet megitta, a szarvasok pedig ettek a brokkolibol es repabol is:) En pedig kaptam Nescafe 3az1bent:) (Amit nem irhatok le hogy kerult hozzam,mert tudom,hogy meg 3 eves olvasoim is vannak...:)...szoval igen..a Mikulas hozta!!! )
Tegnap pedig Gus elmondta,hogy naluk mi minden evben a szokas. Hannukah holnap kezdodik es egeszen 8 napig tart. Minden este ajandekozas es egy gyertyagyujtas,minden nap eggyel tobb gyertya eg.. Az en csaladom kicsit valtoztatott a szokasokon,mert ok ahelyett,hogy 8 napon keresztul minden este aprosagot ajandekoznanak,csak az elso es utolso napon teszik ezt,viszont az aji igy nagyobb lesz!
Gus mar a heten nekiallt Hannukah listat irni,s kertek,hogy en is irjak...de kicsi volt a fantaziam igy en ezt kihagytam:) Hannukah listat ugy kell csinalni,hogy fogsz egy jo nagy lapot,a tetejere rairod,hogy : "Hannukah list" es elkezded sorolni a kivansagaid,hogy miket szeretnel kapni.. :D Wow!! :)
Tegnap mar annyit nyuztak,hogy ha nem irok akkor legalabb mondjak valamit... igy kitalaltam,hogy egy radiot szeretnek kapni :) amit lehozhatok a szobamba es hallgathatom a spanyol es angol nyelvu csatornakat (a sok reklammal egyutt) igy majd fejlodok talan :)
Na majd meglatjuk mi lesz holnap Hannukah-ra..:)
Mivel talan a Jezuska is emlekezni fog majd,hogy van egy magyar lany itt NY-ban a Lincoln Road-on,talan o is el fog ide jonni csak miattam :) Azt viszont nem kerhetem tole,hogy cipeljen ide egy karacsonyfat az oceanon tulra,igy a hetvegen elmegyunk fat venni, origamizunk diszeket, kicsinositjuk....es dec.24.en talan az ajandekokkal idefarad:) (a gyerkocok mar nagyon varjak,ez lesz eletuk elso faja) 24.en kb du 3-4-ig leszek itthon majd indulok a repterre,addig remelem megerkezik :P

Puszi!!


1 megjegyzés:

  1. helloo!
    megint csak irigyelni tudnak. milyen rendesek hogy gondolnak rad is. en iden megint lecsuszok a karirol. 24en dolgozok,mert itt 25en reggel hozza a mikulas a kari ajandekokat,ugyhogy akkor zarva lesz minden. aznap mindannyian osszegyulunk,akik vagyunk magyarok (vagyunk paran),es majd egyutt unneplunk. majd januarban bepotlom a csaladdal.
    kivancsian varom hogy megkaptad e radiot Hannukahtol. egyebkent o egy szemely mint a mikulas,vagy csak igy hivjak ezt az ajandekozos idoszakot?!?!?! azt hiszem utana jarok majd!
    vigyazz magadra,jo ajandekozast :)
    puszi

    VálaszTörlés